NL-Awards

Nominaties

Per categorie is hier een overzicht van alle nominaties voor de NL-Awards 2016.

1. RTV Rijnmond - Rijnmond Nu Bram Wesdorp Naar aanleiding van rapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg reist de verslaggever af naar het verzorgingstehuis van Careyn in Hellevoetsluis en komt ter plekke tot de ontdekking dat de bewoners maximaal drie keer per dag, op vaste tijden, naar het toilet mogen. 2. RTV Rijnmond - Rijnmond Nu Bram Wesdorp Naar aanleiding van rapporten van de Inspectie voor de Gezondheidszorg reist de verslaggever af naar het verzorgingstehuis van Careyn in Hellevoetsluis en komt ter plekke tot de ontdekking dat de bewoners maximaal drie keer per dag, op vaste tijden, naar het toilet mogen. 3. Omroep Brabant - Woenselse Poort Marcel Huisman, Sebastiaan Quekel Een themapagina met interviews met betrokkenen, cliënten, (oud)medewerkers, bestuurders en politici waaruit een onthutsend beeld van tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven naar voren komt. De veiligheid van cliënten en medewerkers van psychiatrische kliniek De Woenselse Poort staat op het spel.
Eigen nieuws
Omroep Flevoland - Opnieuw beginnen Elisabeth van Leeuwen, Riemer Scheper, Martin Hop, Remy Furrer, Gerjo van Kuilenburg, David Brouwer Aflevering uit een vijfdelige serie waarin Flevolanders die ooit vluchteling waren hun persoonlijke verhaal vertellen. In de portretten nemen ze de kijker mee terug in de tijd, naar verlangen, verdriet en vreugde. Omrop Fryslân - Mohamed Simone Scheffer Een serie reportages over de Syrische familie Haj Ali die in september 2015 na een lange uitputtende reis in de crisisopvang van Harlingen terechtkwamen. De verslaggever volgde een jaar lang hun pad door Noord-Nederland. Omroep Brabant - Amanda Todd Tessel Linders, Matthijs Pennings Een reportage die duidelijk maakt dat de problematiek van online pesten niet stopt bij de landsgrenzen, maar een universeel probleem is. En wat de desastreuze gevolgen zijn voor een Canadees meisje dat afgeperst wordt door een man uit Oisterwijk
Duiding
RTV Rijnmond - Hoog! Harm Korst, Dave Geensen, Cees van der Wel Aflevering uit een serie van acht gesprekken naar aanleiding van de 20e verjaardag van de Erasmusbrug. Vanuit het topje van de brug gaan twee bekende Rotterdammers met elkaar in gesprek over hun stad, maar ook over de liefde, het leven, lol en leed. Omrop Fryslân - Kening Hert & Harry Hazze, afl.: Do is Dea Feije van der Meer, Thijs Meester, Brecht Wassenaar, René Dijk, Linze Valk, Jelmer Douma, Maarten Bruining, Geart van Assen, Nynke Klompmaker, Marja van der Ley Een aflevering van het kinderprogramma Kening Hert en Harry Hazze, een programma voor kinderen uit groep 1 en 2 van het basisonderwijs, uitgevoerd met poppen en acteurs. RTV Utrecht - DocU Sport: David di Tommaso, voor altijd nummer 4 Rick van Manen, Donald Budie, René van den Berg, Bert Kous Een portret van de FC-Utrechtvoetballer David di Tommaso, die tien jaar geleden volkomen onverwacht overleed. Hoe beleefden de betrokkenen destijds zijn overlijden en wat voor rol speelt dit nu nog in hun dagelijks leven?
Beste tv-programma
Omrop Fryslân - It Swarte Goud (Het Zwarte Goud) Albert Jensma, Piter Tjeerdsma, Johanna Brinkman, Dirk Hofstede, Thomas Overal, Gerko Jonker, Sybrand Bok, Linze Valk, Harry Zwerver, Martin Wijbenga, Jelmer Douma, Andreas van Neerbos, Hugo Bosgraaf, Piter Zwart, Marijke Akkerman, Tetsje de Groot, Frederik Kampstra Een serie documentaires over de betekenis van het Friese paard als exportproduct, maar ook als symbool van de Friese identiteit. In het voorjaar van 2016 werd dit ras officieel uitverkoren tot mooiste paard van de wereld. RTV Utrecht – DocU: Het meisje van 672k Mirjam Marks, Wiro Felix, Albert Klein Haneveld, Neske Kraai, Jelle Peter de Ruiter, Yolande van der Blij Portret van de 15-jarige Annegien uit Utrecht die met haar persoonlijke en kunstzinnige foto's meer dan 672.000 volgers van alle leeftijden over de hele wereld heeft. Het is een co-productie met KRO NCRV. Omroep Zeeland - Paradijs Glaswater Fifi Visser, Jean Counet, André van der Hout, Gijs Haak, Eugene Paashuis, Dirk Voorhoeve, Jelle Peter de Ruiter, Yolande van der Blij Portret van Marianne Schipaanboord die een slimme, humoristische en magische kijk op de wereld heeft. Omdat ze niet kan horen, niet kan praten en spastisch is, tekent ze haar leven, in werk dat getuigt van een scherpe blik en een groot verlangen. Het is een co-productie met KRO NCRV.
Documentaire
Omroep Gelderland - Daadwerkelijk Dichtbij door verregaande samenwerking met lokale omroepen Jan Willem van der Hogen, Thomas Overdijk, Benjamin Hagen Vijftien lokale omroepen hebben directe toegang tot de online kanalen van Omroep Gelderland. De omroep leert hen hoe ze online artikelen moeten maken en faciliteert de techniek. Omrop Fryslân - Fiel de Nacht (Voel de Nacht) Bart Kingma, Timo Brinkman, Jan Bensliman, Martin Wijbenga, Gerard van der Veer, Jacqueline Spendel, Maarten Bruining, Wibo Grimmius, Mariët Saakstra, Hugo Bosgraaf Presentator Bart Kingma ontvangt op een prachtige locatie op Vlieland vijf gasten (bekende Friezen) met wie hij de nacht doorbrengt in een mobiele studio op een zandplaat. Gedurende negen uur worden deze gesprekken live gestreamd. RTV Oost - Overijssel in Vogelvlucht Erik Hogeboom, Anoesjka Halleriet, Simon Dirk Terpstra Een week lang heeft RTV Oost elke dag een twee uur durende helicoptervlucht boven de provincie gemaakt volgens een route die van tevoren werd bepaald door de kijkers. De beelden werden live op facebook en TV uitgezonden.
Vernieuwd